Update: restauratie hooiberg voltooid

Vandaag is de laatste hand gelegd aan de reconstructie/restauratie van de hooiberg achter De Overkant te Ouddorp. Die “laatste hand” houdt in: het monteren van het golfplaten dak en nokplaten over de sporen/spanten. De kers op de taart: het originele hoedje met windwijzer uit 1929. Deze onderdelen zijn geschonken door Ton Breen. Ton’s vader was eigenaar van de hooiberg en uienren. Toen deze objecten langzaam stonden te vergaan kreeg Ton de ingeving om hoedje en windwijzer van de hooiberg veilig te stellen. Dat was een prima idee! Zie onderstaande foto’s; betere volgen later.

Restaurateur Iwan Vreeken in actie met de laatste opening.
Dit is ie dan: hooiberg uit 1929. Fabrikant firma Haring. Gerestaureerd door Bouwbedrijf P. van den Boogert en Stichting Juunrenne.