Middelharnis: Meijer Theater, muurschildering Vrijvreugde

Naar aanleiding van een publicatie in de jongste editie van het blad TOF kreeg de stichting verschillende vragen gesteld. Die gingen vooral over de actuele situatie rondom het Meijer Theater en de muurschildering “Vrijvreugde”.
Wat betreft het Meijer Theater: al in september 2017 meldde het Eilandennieuws, dat het gebouw wordt gerestaureerd. In november 2018 publiceerde Stichting tot Bescherming van het Dorpsgezicht over de vorderingen van de restauratie, die inmiddels -december 2019- bijna is afgerond. De publicatie in TOF is dan ook -deels- “enigszins over de datum”. Kan gebeuren. Een andere vraag betreft de vorig jaar gedemonteerde muurschildering. Moet daar nog iets mee gebeuren? We hebben hiertoe enige tijd geleden advies ingewonnen bij een expert van de Werkgroep Monumentale Kunst, onderdeel van Erfgoedvereniging Heemschut. Het advies was: niets aan doen. Niet bijwerken, overschilderen of coating aanbrengen. Zo komt de cultuurhistorische uitstraling het best tot zijn recht. Wel goed inpakken, zo luidde het advies ook. De muurschildering wordt volgend voorjaar herplaatst bij het Meijer Theater. In een corten-stalen vitrine, zichtbaar voor het publiek, achter uv- en vandalismebestendig glas. Deze vitrine wordt gerealiseerd door Constructiebedrijf de Roon uit Dirksland. Wordt vervolgd.

Muurschildering Vrijvreugde